Ny vice VD – och torsdagstipset

Det är mycket som händer i vår härliga kommunkoncern och i vår kommun som helhet! Jag hoppas ni alla spridit vår rekryteringskampanj till nära och kära så att vi får fler proffsiga och serviceinriktade till oss som medarbetare.

Jag är glad att informera att rekryteringen av tjänsten som vice vd till VKAB, Växjö kommunföretag AB, nu är klar. Det blir Peter Lange.  Peter har lång erfarenhet av såväl affärs- och verksamhetsutveckling med tyngdpunkt på ekonomistyrning och processutveckling mm. Då VKAB nu kommer att bli mer aktiv i de målområden som kommunfullmäktige satt upp kopplat till byggnation och träbyggnation kommer Peters bakgrund väl till pass med både hans kunskap och kompetens men också erfarenhet att driva komplexa projekt i koncerner. Arbetet kommer ske i nära samarbete med övriga bolag och förvaltningar i koncernen, men Peters roll är också att vara aktiv ut mot näringslivet när det gäller dessa frågor så vi är många som kommer att ha med Peter att göra.
Peter Lange börjar hos oss 1 maj. Han tar inte över som vice vd förrän 1 september då nuvarande vice vd Ove Dahl lämnar sitt uppdrag för att fokusera på bostadsförsäljning och projekten kopplade till ett nytt kommunhus. Fram till september kommer Peter att ha introduktion inom såväl VKAB och bolagen men även i hela kommunkoncernen. Han kommer dra i en del projekt som ligger inom hans kommande ansvar samt se över en del områden som gäller helheten (kommunkoncernen) där hans kompetens kan behövas.

Andra spännande tjänster som är lediga hittar ni här – gå in och kika. Och sprid dem för vem vill inte jobba på en arbetsplats där mottot är att vi sätter guld på vardagen och vara med och skapa en attraktivare kommun genom det du gör i jobbet?

Sist men inte minst – mitt torsdagstips!
På lördag händer det en massa spännande grejer i city. Vad sägs om: hundagility i konserthusparken (försmak av sommarens SM), World Circus day på Speakers Corner med cirkusskola där man kan lära sig jonglera, trollkarl, Bamse, ansiktsmålning, ballongfigurer och tivolitävlingar . På Spetsamossen är det cirkusföreställning och öppet tält. Se allt på vaxjocity.se!

Annonser