Årets första humla och citronfjäril – och svaret är nej!

I helgen var vi i familjen vid vårt ”vattenhål” i Blekinge. Ett ställe där vi alla verkligen slappnar av och bara är tillsammans och lufsar omkring. Det sista uttrycket är nog mer kopplat till mig för det tar max 2 min efter vi landat i stugan tills jag tagit på mig mina allt för urtvättade joggingbyxor och näst intill för liten Pippi Långstrump tröja. Och så går jag runt oftast hela tiden. Dottern var märkbart irriterad när vi skulle in till stan och kika på en vårjacka till henne när hon förstod att hennes mamma skulle lufsa omkring så även i affärerna. Men det gick bra tills slut – älskade barn som har tålamod med mig och som lärt sig att det är på detta sätt som jag verkligen kommer ner i fart. I lördags eftermiddag såg och hörde vi en stor humla brumma över våra huvuden och vi hälsade också vårens, för oss, första citronfjäril välkommen. Ja, nu är det sant – våren har kommit!

Jag har fått en del frågor kring förra veckans inlägg om att vi nu tar de stora stegen mot en gemensam styrning och RIKTNING. Frågor om vi inte haft en sådan styrning tidigare? Svaret är nej – samarbeten har självfallets funnits men att jobba med gemensamma ledningsprocesser över förvaltningarna och bolagen är något nytt.  Kommunledningsförvaltningen har haft ett ansvar att ställa samman och föra ihop siffror och material men varje förvaltning och bolag jobbar med sina egna processer och metoder.

De politiska mål som är uppsatta och som vi i tjänstepersonledet ska verkställa görs inte samlat och det gör att vi, inte medvetet, gör saker och ting dubbelt, vissa saker tvärs emot varandra. Och den person som har den totala översynen över det här är jag. En näst intill omöjlig uppgift och det gör att jag måste ner i detaljerna hos förvaltningar, bolag men även avdelningar för att just få styr och säkerställa att vi jobbar tillsammans mot målen och inte suboptimerar eller gör saker och ting emot varandra.

Genom att nu ta detta viktiga steg med koncerngemensamma ledningsprocesser (ekonomi/finans och HR/personal) skapar vi en bättre hållbarhet och därmed effektivare ledning. Våra förvaltningar och bolag kan på så sätt ta mer ansvar för sina kärnverksamheter genom att de får stöd och support som är sammankopplat med helheten.

Ni lär höra mer om det här och snälla fortsätt att ge mig feedback, frågor och synpunkter på det jag skriver om angående vårt interna arbete. Ett arbete som ska ge bättre och effektivare service till er alla – medborgare, företagare och medarbetare. Jag kan säkert förbättra mitt sätt att förklara vad vi gör så via era frågor blir jag bättre – något jag gärna vill.

/M

Annonser