Beatlestrappa,en 57-åring som var före sin tid och intervju i Computer Sweden

Visste ni om att vi har en Beatles trappa i Växjö – som är tillägnad en Beatlesfantast i kommunen! Jag visste det inte men fick se den i fredags när jag var på nyöppnandet av en byggnad som för 57 år sedan var först i sitt slag i Sverige. För 57 år sedan kallades den en ”hemmagård” där ungdomar kunde träffas, umgås, öka förståelse för varandra och därmed utveckla sig själva. Nu kallar de flesta den för ”BG”. Att den var 57 år gammal och då en sak långt före alla andra initiativ inom dessa områden visste jag inte.

En explosion av färg möts man av – och också en explosion av positiva känslor fick i vart fall jag. Stolthet över saker som vi alla kan göra tillsammans oavsett om det är att just bara vara, att öva danssteg på Växjös första dansmaskin (!) eller att sjunga, spela in, repa med bandet eller att lära sig spela något instrument.

bg
Men Beatles trappan då – jo den fanns där. På väg upp till andra våningen så fanns de där – John, Paul, Ringo, George, Peter och jag tror att även Stuart var med på ett hörn. Fint avmålade och något man kan vila ögonen på till sin färd till andra våningen för att antingen se ett uppträde, spela in musik eller lära sig något nytt.
BG är ett ställe där man utvecklas – tillsammans. Också det en sak att vara stolt över och som ingår i Europas Grönaste stad för vad är inte utveckling, kunskapsökning och socialt samspel om inte att skapa en hållbarare framtid? Läs mer om BG här

Det är alltid lite extra roligt när Växjö uppmärksammas i nationell eller internationell media – härom veckan pratade jag med Computer Sweden, och här kan du läsa den intervjun.

/M

 

Annonser