Svansrapport och torsdagstips

Jag har fått lite frågor från olika håll inom kommunorganisationen och utanför om vad ”svansen-rapporten” är för något. Först – tack för alla frågor och all feedback till mig. Underbart med allt engagemang !

Jag initierade en layout på en rapport som visar alla våra chefers chefskap som en prick på en skala från 1-100. Självklart utan namn – varje prick symboliserar en chefs siffra. Det blir en bra visuell rapport som på ett ögonblick visar läget, hur många som ligger långt upp och hur det ser ut längre ner. Uttrycket ”svansen” är kopplat till de prickar som ligger långt ner.

Genom en så enkel rapport kan vi ha en dialog om hur svansen ändrats sedan förra året eller åren dessförinnan.  Vi kan se hur vi jobbat med förbättringar, stöttning , återkoppling så att alla utvecklas. Det samma gäller för att se de prickar som ligger högt upp – har de blivit fler, hur kommer det sig och vad kan vi lära oss av det. Har vi några som ligger mycket högt år efter år så kan det tyda på att vi bör undersöka hela teamet (utveckling , återkoppling och samarbete). Att jobba på detta sätt och visualisera oss chefer med prickar i en rapport gör många organisationer, men det är första gången för oss här i kommunen.(En bild från årets rapport hittar du sist i dagens inlägg.)

En viktig sak i sammanhanget är:  siffror är en sak men innehållet i dem är viktigare. Ett högt eller lågt ledarskapsindex är inget facit. Därför är det viktigt att som chef stämma av, och följa upp under årets alla dagar. För i alla organisationer jag varit och är i så finns det chefer med starkt index men som ändå har problem i teamet, dålig leverans och där personalen mår dåligt ändå. Eller att det bara är teamet och chefen som mår bra men alla runtomkring har stora utmaningar med samarbetet (dvs att man lever solitärliv).

Så ni många som kontaktat mig med just dessa frågor – nej fem frågor på en enkät som bygger ett ledarskapsindex innebär varken att vi/jag sitter lugnt i båten eller gör något drastiskt. Det är ju just det som chef- och ledarskap handlar om –  att hela tiden ha helikoptersyn, se, höra och då även våga ta tag i de utmaningar som kan finnas. Hur än siffrorna i en undersökning ser ut.

Och nu över till något helt annat, som man brukar säga…
Musik! Det finns det gott om i Växjö. Och det får bli mitt torsdagstips – att gå och lyssna på något – kanske något nytt? På fredag är det jazz på PM, på lördag är det blues på Kafe de luxe och på söndag blir det klassiskt på PM med världspianisten Per Tengstrand (från VÄXJÖ såklart).

Våren har ju äntligen kommit och med den så kommer ju även räfsande, påtande i trädgårdar och rensande av förråd vilket resulterar i fler högar i trädgårdarna. Glöm inte att våra återvinningscentraler är öppna hela helgen – Norremark: lördag 8-14
Braås, Furuby, Ingelstad, Lammhult, Rottne och Åby: lördag 10-13 och Häringetorp: söndag 12-16

På Norremark kan ni dessutom få lite extra hjälp att lasta av på lördag, genom vårt samarbete med föreningslivet.

Nu hoppas vi på ännu en härlig och fin vårhelg!

//M

ledarskapsindex

Annonser