Idrott och Växjö-ambassadörer

Vilken idrottshelg vi haft – Lakers gjorde något storslaget och handbollskillarna i årskull 97-99 från Växjö kom högt upp i Prags handbollscup för över 60 lag och drygt 15 nationaliteter. Jag har skrikit mig hes vilket jag tror var bra för frustrationen som funnits i min kropp. De tre slutmatcherna i måndags för HF:s 97-lag gjorde att VÄXJÖ ekade och spreds i den enorma mässhall (!) som turneringen spelades i. Vi var många föräldrar och syskon som hejade men det var även andra lags spelare, föräldrar och syskon som ville heja fram VÄXJÖ till final. Mäktigt att höra 100-talets personer skrika ”vårt” namn i Prag och på grund av lokalens utformning kändes det som om hejaklacken var minst tusen personer! Även om vi inte nådde till första plats gjorde alla våra handbollsspelare en enastående insats – inte bara idrottsligt utan också att sprida VÄXJÖ till större delen av handbolls-Europa !

Vid en kö till en sevärdhet i Prag började jag språka med en kvinna som visade sig vara från Spanien. Hon blev sprudlande glad när hon hörde att jag kom från Sweden eftersom hon och hennes stora släkt ska åka till Sweden i sommar. Hon pratade om Stockholm och undrade om det fanns någon annan stad som var värt ett besök ”nature, good food and with an international feeling”.  Behöver ju inte säga mer – 10 minuter senare bytte vi visitkort och hon var exalterad att få mer länkar och broschyrer av mig om den internationella universitet staden VÄXJÖ med god matkultur och en kommun som har fokus på företag, tillväxt och har hållbarhet som riktmärke.  Jag ska bannemej köpa en större handväska så att jag alltid har några engelska broschyrer med mig om vår fantastiska kommun – det kan ju alltid komma väl till sin plats oavsett om jag reser i jobbet eller privat.
Ni som vill sprida budskapet mer – kom till vårt kommunhus och hämta broschyrer men glöm inte att sprida vår allas VÄXJÖ film. Finns på vår hemsida och du har den även här (finns i flera olika tidsvarianter och på engelska och svenska)
//M

Annonser