Om MAT och att jag nu utesluter ordet UTE

Snart är det påsk och jag är säkert inte den enda som tänker på god mat i den vevan. En annan mycket viktig sak som händer runt påsk är att vi sjösätter en ny ledningsstruktur inom vår organisation som har som sitt kärnuppdrag MAT – nämligen måltidsorganisationen.
Vår nya ledningsstruktur är ytterligare ett steg att skapa en effektivare och bättre organisation. En organisation som är en enorm viktig förutsättning för att alla våra fantastiska kockar, måltidsbiträden mm ska få stöttning och tydlighet i sina jobb och på så sätt än mer möjlighet att fokusera på sitt kärnuppdrag – god, näringsriktig mat till alla våra elever och äldre.
Jag vill passa på att säga stort tack till alla samordnare som vi haft i den gamla organisationen. Ni har gjort ett mycket gott arbete i en ganska omvälvande tid då tre organisationer av kök skulle bli till en. Stort tack till er – och jag ser fram emot att träffa er och höra ifrån er i era nya roller i vår organisation.
Kontaktinfo till den nya ledningsorganisationen hittar ni här – om ni har frågor eller tankar kring vår måltidsorganisation eller deras kärnuppdrag MAT. Era synpunkter är enormt viktiga att ta del av och genom er återkoppling får vi fantastisk bra input om vad bra kan bli bättre!

Campus Direkt

En helt annan sak – jag var på Linnéuniversitetet igår och träffade en hel del studenter, representanter från Linnéuniversitetet och flera kollegor från kommunen. Syftet med mötet var att få inspel och tankar kring hur vi bättre kan kopplat ihop näringsliv, universitet, kommun och studenter. Men också att få fler studenter att stanna kvar och framför allt känna sig mer som växjöbor.

Många bra diskussioner och tankar kom upp så mitt huvud är fullt med saker vi ska börja kika på och dra i. Men en sak som jag hade tickande i huvudet när jag cyklade hem i går kväll är ett ord som jag lovat mig själv att ta bort ur min vokabulär – UTE . Det är inte ute vid Universitetet, ute på Teleborg eller ute på Campus. Alla dessa platser ligger ju mitt i VÄXJÖ så varför ska jag då prata om ute? Nej, nu har vi ett  sverigeunikt Campus, ett fantastiskt Universitet och härliga drivna studenter i VÄXJÖ och vi är alla ett!

Med tanke på den exploatering som är på gång mellan Trummen och Videum (som jag kort nämnde i min blogg för ett par veckor sedan) så har vi även mentalt minskat känslan av mellanrum mellan oss. Vi blir helt integrerade och så ser vi snart inte vem som är tjänsteperson, student, lärare, entreprenör när vi befinner i vid denna pärla vid Trummens strand, Teleborgs slott och ängarna vid Telestad.

//M

Annonser