Tillsammans

Varje vecka har jag och kommunalråden möten med olika intressenter (inom kommunen men också medborgare, föreningar mm)  kring saker som man vill lyfta eller få stöd i, eller just bara informera om. Fantastiskt på många sätt för det visar också den stora viljan att vara tillgänglig och att hålla varandra informerade.

Ett sådant där gott exempel som hände för någon vecka sedan var att Möbelriket var på besök. De berättade om spännande saker som har hänt och som händer. De nämnde då att en utmaning som finns är att det är brist på möbelsnickare och tapetserare och undrade ”kan ni hjälpa till” och vi lovade att se vad vi kunde göra.

Genom vårt Växjölöfte (samarbete med näringsliv, Arbetsförmedling, kommunen och andra intressenter för att stötta folk till arbete) har vi öppna kontakter till många av dessa. Så efter mötet kontaktade jag förvaltningen för arbete och välfärd och frågade om de kunde se över hur läget är med möbelsnickare och tapetserare.

Dagen efter sändes ett tiotal cv över till Möbelriket med kvalificerade möbelsnickare och tapetserare som i dagsläget är utan jobb men mycket intresserade att få ett. Kontakten är tagen och nu håller vi tummarna att det klickar på alla håll. Visst är det fantastiskt – att vi TILLSAMMANS kan hjälpas åt att hjälpa både företag, medmänniskor till vidare utveckling genom att vi har ett upparbetat kontaktnät och en stor vilja att just hjälpa och stötta. Det är ju det vi är till för.

/M

Annonser