Grönt ÄR skönt

DSC_0025

Vilket gensvar jag har fått på mitt inlägg om vad som gör VÄXJÖ unikt. Tack för alla mejl med era åsikter – det finns ett stort engagemang för vår stad och kommun.

Tillväxt är ord ni använder, liksom entreprenörsanda och engagemang. Men det som de flesta skriver om är närheten till naturen – tänk till exempel att nästan var i kommunen man än bor så har man bara 10 minuter till en badplats! Inte för att vädret inbjuder till bad i dag precis, men man måste tänka positivt och snart är sommaren här!

Om jag är i Rinkaby tar det mig max 5 minuter till Rinkabysjön, Vederslöv har Vederslövssjön nästan precis i byn, Rottnes badplats i Innaren är ju bara någon minut från Rottne Centrum och… ja så här kan vi hålla på. Vi har det precis vid ”husknuten” i många fall.

Här finns joggingrundor, cykelleder, blåbärs- och svampplockning, naturreservat, hundrastgårdar, grillplatser, fiskemöjligheter, picknickplatser eller en tyst glänta där man kan lyssna på fågelsång – vår nära natur ger oss oändliga möjligheter både till avkoppling och aktivitet. Att ha möjlighet för rekreation är en viktig del i att ta hand om sig själva och hela hållbarhetstänket.

Ibland får jag till mig att det där med Europas grönaste stad kunde vi ta och skippa, men för mig blir det väldigt tydligt att vi som bor här i Växjö uppskattar det gröna sköna och är nöjda med hållbarhetstänket som är en stor del i Europas grönaste stad.

Ni är hjärtligt välkomna att mejla mig mer input om vad som gör Växjö en så bra plats att leva och verka i.

/M

Annonser