VÄXJÖ engagerar

I går kväll hade jag förmånen att möta ett härligt gäng entusiastiska och engagerade företagare, entreprenörer, sportansvariga och allmänt engagerade medborgare för att snacka  VÄXJÖ.

Vi har ett stort engagemang kring vårt kommunnamn och allt vad vi gör. Vi är ju kända för mycket – kulinarisk stad (nu även med en stjärna i Guide Michelin – grattis PM!) , arena och sportstad, jazzkommun, Sveriges bästa klubb (Kafé deLuxe), kulturstad, entreprenörsstad, tillväxtstad, handelsstad, universitetsstad, campusstad, mångfaldsstad och inte minst vårt långtgående satsning för hållbart samhälle och vårt miljötänk.

Vi diskuterade vad det är som gör VÄXJÖ unikt. Är det alla dessa delar som en helhet eller vad har vi för spets som gör att företag vill etablera sig och stanna och växa här, att vi får fler studenter att välja VÄXJÖ som studieort, att vi får barnfamiljer, unga och mogna familjer att välja Växjö istället för en annan jämförbar ort? Komplexa frågor men enormt engagerande. Vi kommer att fortsätta detta härliga samtalsämne för tänk om vi kan hitta rätt ”triggers” som vi alla kan använda när vi berättar om vårt Växjö. När universitetet berättar att Linnéuniversitetet finns i VÄXJÖ, när regionteatern eller andra kulturevenemang beskriver att de spelar eller har sitt säte i Växjö, när våra duktiga idrottare pratar om sin stad, när våra fantastiska företag berättar att de har kontor eller huvudsäten i VÄXJÖ – och att vi alla beskriver Växjö med samma ord. Spännande!
Ord som bubblade upp var: kraftfullt, internationellt, stort utbud och –  en sak som gjorde mig extra varm om hjärtat – här blir man VÄXJÖbo direkt. Man behöver inte ha vuxit upp i kommunen eller vara andra generationen för att känna tillhörighet – att man är en av alla direkt. Det kändes härligt.
Förresten – vad ser du det unika med VÄXJÖ och Växjö kommun? Skulle vara fantastiskt att  få dina synpunkter och tankar – mejla mig gärna direkt!

Torsdagstipset!

Dakapo Vårfest 2016

I morgon, fredag, är det dags för personalklubben Dakapos Vårfest för alla anställda i Växjö kommun.

I år har vi möjligheten att se succéföreställningen Gift & Kids med Anna Mannheimer och Peter Apelgren. Och jag vet att det finns biljetter kvar för er som inte har köpt eller bestämt er. Samt att det finns utrymmer för att ta med en vän eller två som inte är anställda också.  Jag gissar på många goa skratt – något man aldrig kan få för mycket av!

Sen fortsätter kvällen med dans till Wizex eller Sveriges näst snyggaste band och DJ Dennis för er som inte har dansband som er grej.

Det ser ut som en helkväll. Så skynda att köp biljett (på Biljettcentrum i Konserthuset) om du inte redan gjort det!

/M

monica.skagne@vaxjo.se

Annonser