Sustainability and dots

Hej och välkommen tillbaka vardag! Jag har nämligen varit iväg några dar, på resa med familjen. Underbart att vara tillsammans med familjen dygnet runt, få intryck från andra kulturer, miljöer och träffa människor med andra infallsvinklar.

Som när taxichauffören på en plats hundratals mil hemifrån frågar oss var vi kommer från. ”Sweden” säger vi. Han berättar då att han har en kusin som för ett par år sen flyttade till Sverige, till en stad som är väldigt internationell och som tänker på sustainability – hållbarhet. ”Det är ett konstigt namn så jag kan inte säga vad den heter” säger han. ”It´s got lots of dots in it”.

På baksidan av min telefon har jag satt ett klistermärke med vår logotype. Jag håller upp telefonen. ”Är det den här staden?” frågar jag och pekar på klistermärket. ”Jaa”, säger han glatt. ”Den är det, exakt så heter den!”

Är det inte fantastiskt att det är vad den killen kan om Sverige? Att där finns en stad som är internationell och som jobbar med hållbarhet och det är Växjö! Det ska vi vara riktigt stolta över i Växjö. Och när det gäller ”dotsen” i Växjö så ska vi förresten vara stolta över dem också, dom gör att vi sticker ut och att vi koms ihåg.

Hemma igen igår pratade vi om hur skönt det alltid är att komma hem – borta bra men hemma bäst gäller för mig… Jag sjönk ner i soffan med ett stort glas vatten i handen och kom på att jag saknat just det. Att hälla upp ett glas gott, kallt, vatten ur kranen. För Växjö har otroligt gott kranvatten, ett vatten att längta hem till.

/M

Annonser