Ett hej gör min dag!

Jag blir alltid så glad när någon säger ett glatt hej när vi möts i någon av kommunens alla korridorer. Tänk vilket enkelt sätt att skapa vi-känsla och sprida positiva vibbar! Det är verkligen något som jag ska påminna mig själv om – att alltid hälsa.

Något som jag också är väldigt glad över är att vi äntligen ska kicka igång arbetet med den här i vår organisation:

Monicas trekant

Det är en organisationsteori som väldigt enkelt förklarat handlar om hur vi ska uppnå våra mål. Strukturen ger tydlighet (till exempel hur vi arbetar i processer) och ordning och reda. Styrningen handlar om att jobba enhetligt, att vi alla ska vara på väg mot samma mål och kultur handlar om oss som jobbar här. Hur vi förhåller oss till varandra helt enkelt. Och det gäller att jobba lika mycket med allt, så triangeln blir liksidig. Det är den stora utmaningen.

Jag lovar att ni kommer att få se och höra mer om den här triangeln. Det som kanske blir mest påtagligt den närmsta tiden är kultur, i och med att vår värdegrund snart ska presenteras. På chefens dag den 11 mars kommer alla våra  chefer få en genomgång av den.

I värdegrunden står det bland annat att vi möter alla med respekt. Och att vi bryr oss om varandra. Jag bryr mig om er, och just därför ska jag påminna mig själv om att alltid säga hej.

/M

 

Annonser