Torsdagstipset

Nästa vecka är det sportlov och det finns en massa roliga grejer att göra runt om i kommunen. Du hittar en lista med en massa tips här.

Som vädret ser ut just nu när jag tittar ut genom mitt fönster på jobbet så kanske det till och med blir lite skidväder! I vår grannkommun Alvesta har man preppat backen i Hanaslöv så passa på!

En backe som jag tillbringade många vinterdagar i när jag var liten är Tomtabacken på norr. Jag, tvillingsystern och mina kompisar tyckte den var enormt stor . Hur många pulkatåg som vi åkt, som förutom vinterkalla kinder även orsakade ett antal hål på termobyxorna, vet jag inte. På hemvägen från ”vår” tomtabacke tog vi våra pulkor och åkte ner för Nissebacken, som vi kallade den. En perfekt avslutning för att komma hem snabbt, men då Nissebacken slutade ganska tvärt mot en väg så var det viktigt att alltid ha blicken på trafiken. Det klarade vi alltid –  utom den där gången som skulle bli sista gången jag och mina kompisar åkte ner för Nissebacken… Det slutade med att en av oss kom ut på vägen och mellan en lastbils fyra hjul. Tiden stod stilla men allt gick bra för alla inblandade (även om vi var lätt chockade). Och det resulterade i att jag från den dagen alltid tittar var en backe slutar innan jag tittar på hur den ser ut på toppen.

/M

Annonser